Vibrosphere® inom Medicinsk Rehabilitering - Laserow Balance
Laserow Balance
Balans_med_vibration
Kund eller distributör? Logga in här
Användarnamn
Lösenord

Hem
Om Laserow Balance
Balansträning med vibration
Vibrosphere®
Tillämpning
Nyheter/Vetenskap
Kontakta oss

Hem/Tillämpning/Rehabilitering
Vibrosphere® inom Medicinsk Rehabilitering

Balansträning med vibration förkortar och förbättrar läkeprocesser, lindrar smärta, minskar risken för återfall och skapar bättre livskvalitet för sjuka och skadade människor. 

Träning på Vibrosphere® lämpar sig för ett stort antal diagnoser, vilket innebär att sjukgymnasten kan använda Vibrosphere® för ett stort antal patienter. Gemensamt för flertal patientgrupper är att man når en bättre effekt på kortare tid. Vissa av de resultat man uppnår med Vibrosphere® är överhuvudtaget inte möjliga eller svåra att nå med andra metoder ( viss smärtlindring, rekrytering av viss muskulatur, vissa neuoromuskulära effekter). Vibrosphere® är också produktivitetshöjande: sjukgymnasten kan behandla fler patienter och får dessutom fler nöjda patienter, med märkbart bättre resultat.

Träning på Vibrosphere® innebär:

  • Många positiva, samverkande fördelar, tack vare kombinationen av balans och vibration 
  • Förbättrar balansen mer effektivt än konventionell träning
  • Aktiverar muskler effektivt 
  • Lindrar smärta hos patienter med vissa kroniska smärttillstånd
  • Förstärker den viktiga, lednära muskulaturen
  • Förbättrar kroppshållningen/den posturala kontrollen och ökar stabiliteten
  • Förebygger och förbättrar läkningen av distorsioner (stukningar)
  • Förbättrar cirkulationen
  • Minskar muskeltonus

Sammanfattningsvis tyder kliniska utvärderingar och studier på att kompletterande behandling med Vibrosphere® påskyndar läkningen och ger ett snabbare tillfrisknande och återuppbyggnad av musklerna än mer konventionella träningsmetoder. Ökad styrka, stabilitet och kroppskontroll samt förbättrad balans och proprioception är tydliga resultat.

Idrottsskador

Vibroshere® används därför för ett stort antal diagnoser och syften. Fotbollsspelare har t ex en ökad risk att skada fotleder och knäleder. Proprioceptiv träning är en viktig del för att förebygga bl a korsbands- och andra knäskador. Vibrosphere® används i dag av bland annat Atletico Madrid, Villareal, Sevilla, Inter och MFF för att minska skaderisken och stabilisera den lednära muskulaturen.

Neurologiska sjukdomar

För patienter med neurologiska sjukdomar och skador finns ett antal positiva effekter kliniskt visade. En ökad stabilitet, en ökad cirkulation, minskade problem med neuropati samt minskad muskeltonus är tydliga effekter för bl a MS- och strokepatienter.

Smärtlindring

Kombinerad balans- och vibrationsträning har en tydlig smärtlindrande effekt för vissa mer kroniska smärttillstånd. Studier har visat mycket lovande resultat för patienter med whiplashskador.

Fler diagnoser

Andra områden där intressanta kliniska resultat kan noteras är vid inkontinensproblem samt knä- och höftartroser. Lovande resultat finns även för diabetes med neuropati och generellt nedsatt blodcirkulation. Den skonsamma träningen är även lämpad för KOL-patienter.

Koncept

Laserow Balance har utvecklat speciella koncept för träning av neurologiskt skadade patienter samt ett omfattande träningskoncept för preventiv och rehabiliterande träning av fotbollsspelare.

11111
promedvi_bottom_payoff_sv
Laserow Balance • Brittahill, Brandstad 612 , 275 67 Vollsjö • Tel. +46 (0) 416-352 10, Mobil: +46 (0) 706 6495 00 • E-post: laserow@kajlaserow.se